Değişim Medya  |  Haber |  Dergi  |  Radyo - 0 372 322 27 30
  •  
    •  » GÜNCEL
    •  » KÜLTÜR
    •  » SİVİL TOPLUM
    •  » KULİS HABER
    •  » YEMEK
    •  » DİN VE MEZHEPLER
    •  » EREĞLİ TARİHİ
    •  » FOTO GALERİ
    •  » VİDEO GALERİ
    •  » YAZARLARIMIZ
    •  » RÖPORTAJ
    •  » SİNEMA
    •  » TEKNOLOJİ
    •  » DİYALOG
  • SİYASET
  • AKÇAKOCA
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • ASAYİŞ
  • YAŞAM
  • SAĞLIK
  • MEDYA
  • SPOR
  • EĞİTİM
  Ereğlili Esnaflar, başkanını seçti…
  Otomobiller çarpıştı!
  BASTONUYLA ADLİYEYE ZOR GİRMİŞTİ, TUTUKLANDI
  "O MADALYA GELMEZSE"
  BASTONUYLA ADLİYEYE ZOR ÇIKTI
  Önce hizmetler anlatılıyor ardından...
  Tost yiyecekti!!!
  EMEKLİ MAAŞ ZAMMI ve EK GÖSTERGE FARKLARININ ÖDENME TARİHİ BELLİ OLDU
  Midilli Park'ta selden etkilendi!..
  Otomobil ayağının üzerinden geçti!
05 Şubat 2023 Pazar
  1. KÜLTÜR

Usta Kalem Aksakal'dan...

Usta Kalem Aksakal'dan...

Usta Kalem Aksakal'dan...

  • Whatsapp ta Paylaş

 Haber giriş tarihi : 05-02-2019 | 08 : 26 15
 Haber güncelleme tarihi : 05-02-2019 | 08 : 26 15

Karadeniz Ereğli'nin Usta Kalemi Hüseyin Aksakal'ın çevirmenliğini yaptığı Robert Ervin Howard'ın 'CONAN" Kitabını raflarda.

Gazetecilik hayatına Değişim Medya Grubu'nda devam eden Hüseyin Aksakal, Robert Ervin Howard'ın 'CONAN" isimli kitabının çevirmenliğini yaptı. Gece Kitaplığıtarafından yayınlanan "CONAN"ın okuyucuyla buluşmasını sağlayan Aksakal, okuyucudan tam not aldı. Kitapseverler "CONAN"'ın devamını sabırsızlıkla bekliyor.

Aksakal, Türkiye'nin en fazla takip edilen edebiyat forumlarından Kayıp Rıhtım'da, çevirmenlerin çalışmalarını anlattığı "Çevirmenin Çemberi" bölümü için çeviri serüvenini anlattı.

Bu makale aracılığıyla "CONAN" ı bir de çevirmeninden dinleyelim:

ÇEVİRMENİN ÇEMBERİ: CONAN

"Conan'ı çevirmekle geçen yaklaşık altı yıllık sürece bakıyorum da meğer bu dönemde aslında sadece karakteri ve onu yazan Robert Ervin Howard adlı delikanlıyı anlamaya çalışmaktan başka bir şey yapmamışım.

2011 yılında ilk Conan öyküsünü çevirmeye başladığımda bunun altı yıl sürecek, yaklaşık üç bin sayfalık bir çeviri serüveniirmeme yol açacağını bilmiyordum. Bilsem, bu işe girişecek cesaretim olmazdı büyük ihtimalle.

En başta, 80'li yıllarda Türkiye'de Alfa nları, 2000'li yıllarda Arkabahçe Yayıncılık'ın yayınladığı çizgi roman serilerinin çoğunu okumuştum. Dost Körpe'nin Fatih Conan diye çevirdiği "Ejderin Saati" romanını ve "Conan Günlükleri 1: Fil Kulesi" adındaki öykü derlemesini okumuştum. Her iki kitabın da çeviriye başladığım dönemde, kütüphanemi pek beğenen akrabalarla dostların alırken gösterdikleri hevesi iade ederken göstermeyişi nedeniyle elimde olmadığını da not etmek gerek.

Bahsi edilen Fil Kulesi ve Fatih Conan kitaplarının çeviri çalışmasına başlamamda etkisi olduğuna şüphe yok. Yine de nedense bu kitaplarda paylaşılan öyküleri çeviri sürecinin en sonuna bırakmış olmam, bulanık bir şekilde de olsa aslında ilk niyetin sadece kalan öyküleri Türkçe olarak okuyabilme isteği olduğunu gösteriyor galiba. İş o noktaya gelmeden, bu öyküleri henüz ilkokul çağında olan oğlum Akın'ın okuması gerektiğini düşünmeye başlamıştım. Sanırım bu nedenle zaten okumuş olduğum öyküleri de çevirmek zoru hissettim kendimi. Belirtmekte yarar var: İthaki'nin yayınladığı Conan Günlükleri 1'in devamı gelmiş olsaydı, bu işe hiç başlamazdım büyük ihtimalle.

Aslında çeviriye devam ederken çalışmalarımın yayınlanmasına ilişkin bir düşünceye sahip değildim. Zaten ilk taslaklar da yayınlanabilecek nitelikte değildi. Çevirmeye başladığım ilk öykü olan "Demir İblis"ten itibaren her öykünün girişindeki birkaç paragrafta zorlanmama rağmen, kalan kısımları rahatça çözebildiğimi, İngilizcesini doğrudan okumaktaki engelin de bu ilk paragraflardan kaynaklandığını gözledim. Yine de öyküler ilerledikçe barındırdıkları aksiyon sahneleri öyle sade, öyle dolaysız, öyle net ve hipnotik bir çekimle anlatılıyordu ki bunların Türkçeye aktarılmasının mümkün olamayabileceğini düşündüğüm anlar dahi oldu. İlk taslakların çevrilmesi yaklaşık bir yıl kadar sürdü.

İPİN UCUNU TAKİP EDEREK...

Robert Ervin Howard'ın 1936'da intiharının ardından, özellikle 1950'lerden sonra birçok yazar tarafından pastiş öykü ve romanlar yazıldı. Lyon Sprague De Camp, Linwood Carter, Bjorn Nyberg, Roland G Robert Jordan, Harry Turtledove, Andrew Ouffut, John Hocking, John Maddox Roberts, Leonard Carpenter, Sean A. Moore, Steve Perry, Poul Anderson ve Karl Edward Wagner ilk akla gelenler. Bunlardan Türkiye'de en fazla etkisi olan, Zaman Çarkı ile çoğu fantastik edebiyat okurunun beğenisini kazanan Robert Jordan'ın altı ayrı Conan romanı bulunduğunu hatırlatırsak, barbarımızın dünyanın başka kesimlerinde etkisinin ne kadar güçlü olduğunu anlamak da mümkün. Aynı zamanda karakterin Türkiye'de hak ettiği yeri bulamamış olmasının ne büyük bir eksiklik olduğunu da vurguluyor bu.

Fakat çeviri serüveni henüz o taraflara dönmedi. Howard tarafından yazılan Conan öykülerinin ilk taslak çevirileri sona ermek üzereyken, yazar öldüğünde yarım kalan çalışmalarının Lyon Sprague De Camp ve Linwood Carter tarafından tamamlanmış halleri elime geçti. Bunları okurken —ve çevirirken— külliyatın bu şekilde tamamlanabileceğini —yayınlamayı hâlâ düşünmüyordum, zira bu son öykülerin telif problemleri vardı— varsaymıştım ama öyle olmadı. Bu kez de Camp-Carter ikilisinin başka Howard öykülerinden Conan evrenine uyarlanmış öykülerinin de bu külliyat içinde yer almasının kaçınılmaz olduğu hissine boyun eğdim. Bir süre sonra Camp-Carter külliyatının tamamını da çevirmekten başka çare kalmadı.

Fakat en başta Howard'ın yarattığı hipnotik etkiye yakın bir anlatım bulamadan çalışmanın neticesinin alınamayacağına ilişkin problem hâlâ çözülmemişti. Howard, "Tanıdığı bazı kişilerin çeşitli özelliklerini bir araya getirerek Conan denilen amalgamı yarattığını" söyler. Bu cümlenin yazarın fiilen tanıdığı kişilerden, komşularından, tanıştığı insanlardan vesaire bahsettiğini düşünmüştüm. İlk Conan öyküsünün prototipi olan "Ben Bu Baltayla Hükmederim" adlı Kull öyküsünü çevirirken, "bazı kişilerin" tanıdığı kişilerden ziyade yarattığı kişiler olabileceği kanaatine dım. Bu öyküyle ilk Conan öyküsü olan "Kılıçtaki Anka" öyküsü arasında, Weird Tales editörü Farnsworth Wright'in reddettiği bir versiyon daha bulunur. Bu öykü özellikle içe dönük bir karakter yapısı sergileyen Kull'un ruh halini aynen Conan'a da aktarır. Fakat Aralık 1932'de Weird Tales'te yayınlanan versiyon, Conan öykülerinin temelini oluşturan karakterin ta kendisidir.

Kull bilge, merhametli, korkusuz ve içe dönüktür. Oysa Conan Fil Kulesi adlı derlemede yer alan "Kara Kıyıların Kraliçesi" öyküsünde açıkça ifade edildiği üzere "uygarlığın safsatalarından bihaber, çocuk kadar saf" biridir. Merhamet erdemleri arasında ilk sıralarda yer almaz. Çeşitli Howard öyküleri arasında debelenirken, Norman-Kelt karışımı maceracı Cormac FitzGeoffrey'de, Howard'ın diğer Conan'ı yaratırken birleşimi oluşturduğu başka bir karakteri de bulmuş oldum. Semerkant Beyi öyküsünde Timur, Siyah Cathay'ın Kızıl Kılıçları öyküsünde Cengiz Han, özellikle de Tiberias Arslanı öyküsünde anlatılan, Musul ve Halep'in Selçuklu Atabeyi, Zengi hanedanının kurucusu I. İmadeddin Zenghi, Conan amalgamının çeşitli parçalarını oluşturur.

İSİMLER, DEYİMLER, TAMLAMALAR... PROBLEMLİ BİR ALAN...

Bu öykülerin çevirilerini yaparken, yeni bir seriye başlamadan evvel, Conan külliyatının taslaklarını yeniden gözden geçiriyordum. Tüm süreç tamamlandığında belki beş kere yeniden elden geçmiştir Conan öyküleri. Şimdi bakıyorum da durduk yere bir Howard uzmanına dönüşmeye başlamışız.

Fakat ne kadar teferruata hâkim olursanız olun, bir yerde çevirmenin tercihi olan konularla karşı karşıya kalıyorsunuz. Özel isimleri yazılışlarıyla mı yazacaksınız, okunuşlarıyla mı? Aslında en baştan orijinallerini yazıp, sonra bunları Türkçe okunuşlara çevirmek niyetindeydim. Arada internette bulunabilen sesli Conan öykülerini dinleme imkanı buldum. Orada bizim Ali Recan büyüğümüzden kalma Kimmerya ülkesinin ismi —yazılışı Cimmeria'dır— Simmerya olarak bahsediliyordu. Sonra televizyonda yayınlanan dizi filmde Conan'ın Simmerialı diye anıldığını hatırladım. Yine de eğer Türkçe okunuşları yazmaya karar kılmış olsam, tüm bunlara rağmen bile Kimmeryalı olarak çevirmek niyetindeydim.

Fakat tek problem Cimmeria-Kimmerya-Simmerya meselesi değildi. Conan isminin yerine Konan yazmayı göze almak da gerekiyo Türkçe okunuşları yazabilmek için. Yüksek sesle hiç ifade etmediğim bir 'Konan-Konmayan' esprisi zihnimin koridorlarına bu esnada girdi büyük ihtimalle. Neticede Conan'ı da orijinal haliyle bırakmaya karar verdim.

İnanın her çözüm, tüm metnin üstünde geçerli olamıyor. Neticede çeviri teorisi falan okumuş değiliz ama bazı konularda teorik bilginin de yol gösterici olabileceği şüpheli. "Ay Işığında Gölgeler" öyküsü Shah Amurath diye Hyrkanialı bir vali ve Conan arasındaki bir kapışmayla açılıyor. Buradaki "Shah" bildiğimiz Şah olduğundan onu çevirdim ancak Amurath'ı Murat diye karşılamak sınırları fazla zorlamak gibi geldi. Bu yüzden Şah Amurath oldu. Aynı şekilde Demir İblis'te Jehungir Agha'yı da Jehungir Ağa olarak çevirdim. Zira buradaki unvanlar doğruca çevirinin hedef metninin bulunduğu kültüre aitti.

Kimi yerlerde özel isimlerin kimini hayli serbestçe kullandığımı daha sonradan fark ettim. Mesela "Kara Nehrin Ardında" öyküsünde "Thunder River"ı Fırtına Nehri olarak değil, Thunder Nehri olarak bıraktım. Aynı öyküde Black River'ı ise Kara Nehir olarak çevirdim. Bunun nedeni, aynı öykünün çizgi roman versiyonunun çevirisinden kalma bir kulak alışkanlığı olsa gerek. Kafatası Deresi de tümden Türkçeye çevrilenler arasında yer aldı. Yine de kural olarak, böyle birkaç istisna dışında tüm ülke ve yer isimlerini olduğu gibi bırakmanın daha uygun olduğu sonucuna vardım.

Deyimler ise bir başka mesele... Fil Kulesi'nin başında Kothlu hırsız havaya bir "slobbery kiss" gönderir. İlk çeviri versiyonunda bu "ıslak bir öpücük" şeklinde çevrilmişti ama sonra bunun asıl kavramın ancak kenarından geçtiğini düşünerek, daha yakın olan "vıcık vıcık bir öpücük" olmasında karar kıldım. Fil Kulesi aynı zamanda "shining shards"a dönüşerek çöker. Bunun "ışıltılı kırık parçalar" diye çevirmek de aynı şekilde yüzeyden geçecekti, bunu da "tuzla buz olarak çöktü" şeklinde karşılayarak çözmeye yaklaştım.

Mesela, birkaç yerde "elements" tarafından yıpratılan kaldırımlar veya duvarlardan bahsediliyor. Bunun en yüzeysel çevirisi "unsurlar" olacaktı. Buna bugünlerde "doğanın unsurları" diyoruz. Hani eskiden tüm maddenin oluştuğuna inanılan hava, ateş, toprak su dörtlüsü. "Doğanın Unsurları, Doğa Unsurlgibi kavramlar bir edebi çeviride öyle sırıttı ki kendim bile beğenmedim. Bunun yerine dedelerimizin kullandığı kavrama, yani "Anasır-ı Erbaa"ya dönüş yaptım. Nihayetinde bunun yabancı bir kelime olduğunu düşünenlere, "unsurlar" denildiğinde bu kavramdan daha uzakta kaldıklarını hatırlatmak isterim.

Dil olarak Öztürkçe, Türk Dil Kurumu Türkçesi, Osmanlıca falan diye ayrımlara girmedim. Mesela "heart" sözcüğü kimi yerde "yürek" kimi yerde "gönül" olarak çevrildi. "Sabah Rüzgarı" diye çevrilecek tamlamayı "Seher Yeli"ne dönüştürdüm.

Bir şey daha... İsim tamlamalarında yeri geldiğinde belirtili isim tamlamaları kullandım ama sadece mecbur kalınca. Çoğu yerde, özellikle de cins isimlerin kullanıldığı belirtisiz isim tamlamalarının daha etkin bir anlatım sağladığı kısımlarda bu şekilde çevirmenin Howard'ın dolaysız anlatımına biraz daha yaklaşmamı sağladığını epey debelendikten sonra algıladım. "Heart of Ahriman" bu yüzden "Ahriman'ın Yüreği" değil, "Ahriman Yüreği" oldu mesela.

İngilizce ve Türkçenin birbirine ters öğeleri konusuna gelince, her çevirmenin yapması gerektiğine inandığım şeyi yaptım. Kimi zaman İngilizce cümlenin sonuna gelen cümle parçacığı sonraki cümlenin girizgahını etkiliyor. Bu yüzden yeri geldiğinde devrik cümle kullanmak veya cümlenin anlamını korumak kaydıyla virgül veya noktalı virgül kullanarak ayırmaktan çekinmedim. Kimi kaynaştırma sözcükleriyle aradaki anlam aktarımını sağlamaya çalıştığım da olmuştur.

Tüm bunlar bir kerede olmadı. Acemi Çevirmen Adayı, Conan külliyatı beş kere gözden geçirildiyse, her seferde yeni bir bakış açısıyla işe girişti. Hâlâ gözden geçirirken, şöyle olsaydı dediği yerler var mıdır? Mutlaka ama pişen bir yemeğe sonradan tuz eklemenin sonuçları, ilk başta elde edilenden daha kötü olabileceğinden, bir noktada durmak da gerekir, değil mi?

DOĞRUYA GİDEN DOLAMBAÇLI AMA EMİN YOL: DIŞ OKUMALAR... ELEŞTİRİLER

Conan hakkında makaleler de çevirmeye mecbur kaldık bu arada. Bunlar telif problemleri nedeniyle yayınlanan versiyonlarda büyük ihtimalle yer almayacaklar. Dale Rippke'nin "Conan hakkında bildiğinizi sandığınız her şey neden yanlıştır?" alt başlığını taşıyan "Conan'ın Tao'su" makalesi, karakterin sadece daha önce yaratılmış başka karakterlerin bir bileşkesi olmadığını, aynı zamanda tamamen farklı bazı özellikler taşıdığını da anlamamı sağladı. Sonra Patrice Louinet'in "Hyboria'nın Yaradılışı" başlığını taşıyan, Howard'a ulaşırken yaşadıkları, okudukları, etkilendiklerini anlatan başka bir makalede de karakteri daha iyi anlama imkanı edindim.

 Rippke'ye göre Conan doğada yaşayan, medeniyet denilen kurallar dizgesi sonucunda kendine yabancılaşan insanın dışında bir yaratıktır. Tamamen doğaya aittir. Howard'ın etkilendiği yazarlar arasında yer alan Jack London'un "Vahşetin Çağrısı" ve "Beyaz Diş" romanlarını bu yüzden yeniden okumak iktiza etti. Gerçekten de doğada yaşayan bir varlığın insanların arasında yürüttüğü varoluş biçimini anlatan London öyküleri, Cimmeria diye insanların kurtlarla aynı varoluşu paylaştığı coğrafyadan, sofistike Hyboria diyarına altın ve güç arayarak gelen Conan'ın öyküsüyle büyük bir paralellik arz ediyor. "Kara Nehrin Ardında" öyküsünde Howard'ın "talihin bir kaprisi sonucu av köpekleri arasında koşmaya mecbur kalan kurt" diye tanımladığı ve "bunun için daha az kurt olmayacağı" vurgusunu yaparak tanımladığıdır Conan. London"Bembeyaz ıssız ovada tek yaşayan canlılar onlardı," diyeenin bulunduğu paragraf, yapısal olarak "Buz Devi'nin Kızı" adlı öykünün ilk paragraflarından birinin dengidir. Orada da Conan ve Kuzeyli savaşçı ölülerle kaplı, bembeyaz bir ovada yaşayan tek canlılardır.

Her aşamada Conan öyküleri anlatım özellikleri açısından Türkçeye biraz daha uyumlu hale getiren düzeltmelerden geçti. Sonra bir yıl kadar Howard öyküleri çevirmeyi bıraktım. Öykülerin bir bölümünü Çizgi Diyarı forumunda paylaştım. Burada beklemediğim ölçüde olumlu, kimilerinden çok duygulandığım tepkiler aldım. Sürekli telefonda görüştüğümüz Çizgi Diyarı forumunun kurucusu merhum Profesör Haluk Yücesoy ve aynı forumun yöneticilerinden Murat Erengül'ün ısrarlarına hep buna enerjim ve param olmadığı karşılığını verdim. Profesör Haluk Yücesoy'un beklenmedik vefatı, kendisinin kaybı kadar, istediği bir şeyi gerçekleştirememiş olmanın burukluğunu da yaşattı bana. Keşke Conan'ın yayınlandığını görebilseydi. Bu yüzden ilk cildin çevirmenin önsözü bölümünde Yücesoy'un ismini anmadan geçemedim.

Çeviri sürecinde Kull öykülerinin tamamını, Bran Mak Morn —kitaplar insanı başka kitaplara götürür; bir Kull macerası aynı zamanda Bran Mak Morn macerası olduğundan bu karakter de Türkçe konuşmaya mecbur kaldı— öykülerinin tamamını, Howard'ın tarih öykülerinin büyük bölümünü, Lyon Sprague DeCamp, Lin Carter ve Björn Nyberg üçlüsünün yazdığı tüm Conan öykü ve romanlarını, en sonunda da Turlogh dubh O'Brien öykülerinin tamamını çevirdim. Conan ve Kull öykülerinin tamamı son halini aldı. Bran ve Turlogh'un son bir kez daha gözden geçirilmeye ihtiyacı var. Bugünlerde Thomas Wolfe üzerinde çalışmaktayım. Solomon Kane öyküleri zaten Türkçe olarak yayınlandığından, o kitabı da okumuş olduğumdan, bu karakterle —en azından şimdiye dek— hiç ilgilenmedim.

2018 yılı, ekim ayı başlarında diye aklımda kalmış. Gece Kitaplığı'nın kitapları ücretsiz bastığına dair bir sosyal medya ilanı gördüm. Pek de inanmadan çeviri eser yayınlayıp yayınlamadıklarına ilişkin bir mesaj yazdım. Telefon numaramı istediler. Yazdım, on dakika içinde yayınevi sahibiyle (Yaşar Hız) görüştük. Howard'ın Conan külliyatını gönderdim. Editör Tolga Bey bunun üçe bölünmesinin daha doğru olacağını söyledi, bu yüzden üç cilt olarak karar kılındı. İlk Conan kitabının basımı kasım ayının son günlerinde tamamlanmıştı, ikinci cildin yayını için birincinin belli bir mesafe alması gerekiyor. Şubat diye öngörmüştük ama sanırım Mart ayını bulacak ikinci cilt. Üçüncü cildi de ondan dört ay kadar sonra yayınlanır diye ümit ediyorum.

Üçüncü cildin sonunda Conan karakterinin oluşmasında ara güzergahlar olan Karanlığın Halkı ve Kılıçtaki Anka'nın reddedilen versiyonu da yer alacak. Conan öyküsü olarak bu seçkide boy gösteren "Buz Devinin Kızı" öyküsünün başka bir karaktere uyarlandığı bir öykü çevirisi de olacak. Ayrıca, bir kazı alanında Hyboria Çağı'ndan kalıntılar arayan bugünün iki karakterinin arasındaki bir diyaloğu anlatan bir fragman da yer alıyor.

İlk ciltte aldığımız tepkiler, kusurlardan ziyade elde edilen sonuçtan sevinci ifade ediyor. İmkan olursa Kull, Bran Mak Morn, Turlogh dubh O'Brien, Cormac FitzGeoffrey ve diğer doğu öyküleri de yayınlansın isterim. Kendim çevirdiğim için değil, her birinin okunmaya değer karakterler olduğuna inandığım için. Fakat bu Conan'ın alabileceği mesafeyle ilgili elbette. Bana sorarsanız, Conan'ın kılıcı kendine Türk fantastik okuru nezdinde bir yer açamazsa diğerlerinin kendisine bir yol bulması güç olacaktır. Ama Conan'ın bu yolu açacağına da inanıyorum.

Ayrıca, Conan öykülerine verilen tepkilerin büyük oranda sonraki çalışmalara da kılavuzluk edeceğine inancımı hiç yitirmedim."



Haber : Değişim Haber Merkezi

Bu Haber 19713 defa okundu

ETİKETLER : Yazdır

  • kdz. ereğli
  • usta kalem hüseyin aksakal
  • conan
  • çeviri
  Yorumlar
Yorumlar, editörlerimiz tarafından onaylandıktan sonra yayınlanır. Kanunlara aykırı, konuyla ilgisi olmayan, küfür içeren yorumlar onaylanmamaktadır.

 Yorumlar ( 1 )

4 yıl önce

Müthiş... Efsane.. Nereden alabiliriz bu kitabı?

 Beğen

  • s.
  • 1

Çok Okunanlar


  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
  • Çocukluk hayaliydi...
    Çocukluk hayaliydi...
  • Kış aylarının vazgeçilmezi oldu
    Kış aylarının vazgeçilmezi oldu
  • Hizmetleri yerine getirmenin rahatlığıyla vatandaşımızın karşısına çıkmak istiyoruz
    "Hizmetleri yerine getirmenin rahatlığıyla vatandaşımızın karşısına çıkmak istiyoruz"
  • Ereğlili Esnaflar, başkanını seçti…
    Ereğlili Esnaflar, başkanını seçti…
  • Ağzındaki yarayla geldiği hastanede hayatının şokunu yaşadı
    Ağzındaki yarayla geldiği hastanede hayatının şokunu yaşadı
  • Ölü bulundu
    Ölü bulundu
  • Yol trafiğe kapandı..
    Yol trafiğe kapandı!..
  • Kayyum atandı
    Kayyum atandı
  • YELİZ AYDINLI BUTİK Ereğlide fark yaratacak…
    YELİZ AYDINLI BUTİK Ereğli’de fark yaratacak…
  • Ereğlili Esnaflar, başkanını seçti…
    Ereğlili Esnaflar, başkanını seçti…
  • Posbıyık Ailesi Elmasay Ailesini yalnız bırakmadı
    Posbıyık Ailesi Elmasay Ailesini yalnız bırakmadı
  • Karadeniz Ereğlinin sevilen yüzüydü...
    Karadeniz Ereğli'nin sevilen yüzüydü...
  • Avukat Melahat Gürlek sevenlerini üzdü...
    Avukat Melahat Gürlek sevenlerini üzdü...

Son Haberler


  • Çocukluk hayaliydi...
    Çocukluk hayaliydi...
  • Kış aylarının vazgeçilmezi oldu
    Kış aylarının vazgeçilmezi oldu
  • "Hizmetleri yerine getirmenin rahatlığıyla vatandaşımızın karşısına çıkmak istiyoruz"
    Hizmetleri yerine getirmenin rahatlığıyla vatandaşımızın karşısına çıkmak istiyoruz
  • Yakayı ele verdiler!..
    Yakayı ele verdiler..

Köşe Yazarlarımız


  • doğan yıldıztan
    Geçmiş olsun…
  • UĞUR DEMİROĞLU
    BASINA SANSÜR YASASI!!!
  • Hasan Vehbi Ersoy
    DEİZM-TEİZM-ATEİZM-PANTEİZM’E BAKIŞ
  • Semih ÇOLAK
    YORGAN NİYE ZAYİ OLDU?
  • Konuk Yazar
    Temiz enerji ve gelecek mücadelesi
  • Uğuralp CİVELEK
    Kudüs ve beklenen Türk!!!
  • Özkan Doğan
    YEREL RADYO VE REKLAM
  • Şenol AZMAN
    “Aman doktor, yaman doktor. Derdime bir çare!” – 2-
  • Merve KIRAN
    KİLO KONTROLÜNDE KİLİT NOKTA: ARA ÖĞÜNLER
  • Özge CERRAH
    ÖĞRENECEK ÇOK ŞEY VAR...
  • İsmail DEMİREL
    OKUL MÜDÜRLERİMİZE AÇIK MEKTUP
  • Harun KARA
    ÖĞRETMENİM , HAKKINI NASIL ÖDERİM !
  • Uzman Klinik Psikolog Erkan EZERÇE
    SEVGİ ASLA YETMEZ!
  • Dilek Şen Karakaya
    KAYIP-YAS SÜRECİ
  • Hamdi Güner
    DÜNYASI İÇİN DÜRÜST OLARAK ÇALIŞAN MÜSLÜMAN AHİRETİNİ DE MAMUR EDER
  • Hüseyin Aksakal
    HAVADAN SUDAN…
  • Elif Yapıcı
    ECHO İLE NARCİSSUS’ UN ACI VEREN HİKÂYESİ
  • Durul Mert M.A Ed.
    İNSANLARIN EN BÜYÜK ARZUSU MUTLULUK AMA NASIL MUTLU OLABİLİRİZ?
  • Kudret Yavuz Eren
    Çocuğunuz her şeyi unutuyor mu?

Haber Yorumları


  • Bozhaneli
    10 sene yatar. Öldürmeye teşebbüs darp gasp
  • ibogemici
    Ereğli de toplu taşımayı özel söktere devreden Toplu taşıma yapmayan Posbıyık ı tebrik ederim.Halk ekmek fabrikasını kapat Tolu taşımay... DEVAMI
  • ibogemici
    Belediye otobüslerini komple toplu taşımadan kaldırmayacakltın başkan. hata yaptın hataaaa ülkede bütün belediyelerin toplu taşıma araç... DEVAMI
  • ibogemici
    Ereğli de herkes ERDEMİR emeklisi değil sizin gibi iki emekli de değil millet açççç aççç emeklilerin çoğu 5500 tl emekli aylığı alı... DEVAMI
  • Ali
    Akraba evliligi yapmayin demek niye bu kadar zor,sülaleden genetik yogunlasan bir sürü görünen görünmeyen hastalik sakatlik var,usa nin cogu ye... DEVAMI
  • Veli
    Almanyada bir kadin hapishanesi yaparlar,50sene1hücre 1kadin,1923 de hiper inflasyon gelir 1hücrede 10 kadin olur,simdiden sgk nin gelirinin äneml... DEVAMI
  • Veli
    Isinin ehli olmayan alinmasa hicbir yere bu ne ya
  • ibogemici
    herkes incelemede bulunuyor resim çektiriyor oda iyi
  • Mevlit kural
    Babadan ogula makamlarin sultanlik,krallik devri geride kaldi,bedelli askerlikli mücahid baskanlari ile, cok ters olmus
  • Tekin
    Sevgili kardeşimize bol kazançlar diliyorum. Hayırlı olur İnşallah.
  • KÜNYE
  • İLETİŞİM
  • BİZE ULAŞIN
  • REKLAM
  • Kullanım Şartları
  • Veri Politikası
  • Çerez Politikası
Değişim Medya  |  Haber |  Dergi  |  Radyo - 0 372 322 27 30
         

© degisimmedya.com

 İletişim Bilgileri
 Künye
İstek, Şikayetleriniz İçin Tıklayın
Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kullanılamaz.
  •   ASAYİŞ
  •   EĞİTİM
  •   GÜNCEL
  •   KÜLTÜR
  •   KULİS HABER
  •   SİNEMA
  •   TEKNOLOJİ
  •   TÜRKİYE
  •   DÜNYA
  •   FOTO GALERİ
  •   VİDEO GALERİ
  •   YAZARLARIMIZ
  •   GÜNÜN HABERLERİ
  •   Arşiv
Tel : 0 372 322 27 30
0 372 322 27 31
0 372 322 27 32
Faks : 0 372 322 27 33
E-posta: info@degisimmedya.com