Haber giriş tarihi : 26-09-2016 | 11 : 34 07
Haber güncelleme tarihi : 26-09-2016 | 11 : 34 07
Karadeniz Ereğli'de İtfaiye Teşkilatının kuruluşunun 302. Yıldönümü ve İtfaiye Haftası dolayısıyla tören ve sergi açılışı gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, "Yangın deyince itfaiyecilik akla geliyor ama itfaiyeciliğin uğraştığı alanlar sadece yangınla sınırlı değil. Her türlü felaketin yanında, sel, denizdeki kurtarma çalışmaları için itfaiyemizin güçlü olması lazım" dedi.
İtfaiye teşkilatının 302. Kuruluş yıldönümü dolayısıyla Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nce düzenlenen törene Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı vekili Deniz Albay Bülent Köse, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis üyeleri ve itfaiye personeli katıldı. Törende Belediye İtfaiye Müdürlüğü Personeli yanında, Askeriye, TTK, Erdemir, Orman İşletme Müdürlüklerinin itfaiye birimi temsilcileri de hazır bulundu.
Tören kapsamında Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.
UYSAL: "AMAÇ HIZLI MÜDAHALE"
Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, törende yaptığı konuşmada, itfaiyenin Ereğli Belediyesi'nin en önemli birimlerinden biri olduğunu söyledi.
Göreve geldiğinden itibaren evrensel, dünya, Avrupa
kriterlerini koyduklarını dile getirerek şunları kaydetti:
"Coğrafyamız çok büyük. 18 Kilometre kıyı şeridi, 8 kilometre derinliği var. Bu
sadece belediye sınırları. Ancak belediye sınırlarında kalamazdık. Belediye
sınırları dışına da hizmet götürmek zorundayız. Bu bilinçle yola çıktık.
Yangına veya felaketlere hızlı ulaşalım diye merkezler kurmaya başladık.
Birincisi Potbaşı'ndaki merkezimizi Kışla'ya taşıdık. Oraya çok güzel bir
itfaiye merkezi kurduk. Kepez'e de bir tane itfaiye merkezi kurduk. Amacımız
beş dakika içinde felaketin olduğu yerlere ulaşmak ve çabuk müdahale etmek. Bu
arada günümüz şartlarımıza göre ekipmanlarımızı yeniledik. En önemlisi bir tane
32 metre uzunluğunda merdivenli itfaiye aracı aldık. 28 metre merdivenli
aracımızı da revize ettik, göreve hazır şu anda.
İtfaiyecilik değişti. Adı üzerinde kıyafetlerinden de belli. Yangın deyince itfaiyecilik akla geliyor ama itfaiyeciliğin uğraştığı alanlar sadece yangınla sınırlı değil. Her türlü felaketin yanında, sel, denizdeki kurtarma çalışmaları için itfaiyemizin güçlü olması lazım. Deprem, dağdaki müdahaleler ve sel felaketlerine de hızla müdahale edebilmek için ekipmanımızı yeniledik. Ciddi bir yatırım yaptık. Rabbim inşallah felaket, k aza göstermez. Bizler 200 bin nüfusa hizmet etmek amacıyla her zaman itfaiyemizin yanında olacağız. Değişiklik ihtiyaçları olduğunda da yerine getireceğiz. Çok üzüldüğümüz olaylar oluyor. Denizdeki kurtarmalarda kendimizi geliştirmemiz gerekiyor. Bu konuda eksiklerimizi tespit ettik, en kısa sürede gidereceğiz."
ATEŞ: "BÖLGENİN EN GELİŞMİŞ İTFAİYESİYİZ"
Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş de konuşmasında itfaiye
teşkilatının tarihçesi konusunda bilgi verdi.
Ateş, itfaiye müdürlüğü çalışmaları hakkında ise şunları söyledi:
"Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğümüz 66 personeli ile birlikte resmi tatil günleri de dahil olmak üzere 24 saat kesintisiz olarak 31 mahalle 93 köy, 15 ağır sanayi kuruluşu, 81 orta ölçekli işletme, 5 modern hastane ve 80 kilometrelik kıyı şeridi olan ve yükleme boşaltma olanağına sahip limanlara, balıkçı barınaklarına ve tersaneler olmak üzere toplam 200 bin nüfuslu bir bölgeye itfaiye hizmeti sunmaktadır. Amacımız Kdz. Ereğli belediyesinin sorumluluk alanında itfaiye olaylarına k arşı halkın can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla itfaiye hizmetlerinin etkin bir şekilde yürütülmesi ve kentimizde yangın güvenlik standartlarının yükseltilmesini sağlamaktır. Bilindiği gibi Kışla sanayi mevki, Süleymanlar mahallesi istasyon bölgesi ve kepez bölgesi sanayi mevkii olmak üzere üç adet itfaiye istasyonumuz bulunmaktadır. İlçemiz mahallelerindeki ev hanımlarına gruplar halinde yangın, ev kazaları ve diğer doğal afet olayları hakkında eğitimler vermek ve bu sayede ev kazaları oranını minimum seviyede tutmak, ilçemizde tehlikeli madde üreten, satış yapan işyerleri ve fabrika tesislerini denetlemek ve fabrika çalışanlarına meydana gelebilecek kazalar ve yangın ile ilgili eğitim çalışmaları yapmak, gönüllü itfaiyecilik eğitimlerini sağlayarak gönüllü sayısını arttırma ve bunun gibi birden fazla hedeflerimiz bulunmaktadır.
İtfaiye müdürlüğümüz malzeme, ekipman, teçhizat ve personel olarak bölgemizin en gelişmiş yapısına sahiptir. En son teknolojik donanıma sahip itfaiye araçlarımız üzerinde yangın söndürme ekipmanları, aram kurtarma çalışmalarında kullanılan kesici, ayırıcı, destekleyici gibi malzemelerimiz, sualtı ve su üstü arama kurtarma malzemeleri, dalgıç ekibi, dalış kıyafetleri, fiber tekne, Zodyak bot, arama kurtarma köpeklerimiz ve bunun gibi birçok malzemelerimiz bulunmaktadır. İtfaiyecilik sadece yangın söndürmek değildir. İtfaiye yangın söndürmenin dışında, su altı ve su üstü arama kurtarma çalışmaları için dalgıç, cankurtaran timi, dağlık bölgede aram kurtarma çalışmaları, doğal afetlerde arama kurtarma çalışmaları, trafik kazalarına müdahale ve kazalarda arama kurtarma çalışmaları gibi zor şartlarda her türlü olaya müdahale edebilecek ekiplerimiz 7/24 saat hazır bulunmaktadır."
İTFAİYE EKİPMANLARI SERGİLENDİ
Konuşmaların ardından Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve Ereğli İtfaiyecileri Doğa Sporları Arama ve Kurtarma Derneği'nce itfaiye ve arama kurtarma çalışmalarında kullanılan serginin açılışı protokol tarafından gerçekleştirildi.
Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Karadeniz Bölge Komutan Vekili Köse ve protokol üyeleri sergiyi gezdi, ekipmanlar ve kullanılışları konusunda bilgi aldı. Başkan Uysal, törene itfaiye giysileri ile gelen Kdz Ereğli Belediyesi Kreşi öğrencileri ve itfaiye personeli ile fotoğraf çektirdi.
Serginin gün boyunca açık kalacağı kaydedildi.
Haber : Değişim Haber Merkezi