Yorumlar ( 7 )

10 yıl önce

Demişsiniz ya:" Erdemir'den emekli olanlar farklı kentlere göç ediyor." diye, ev satın almak için böyle bir işçi vatandaşımızın satılık ev ilanını aradım. "Fiyat nedir?" diye sorduğumda bana söylediği: "Sen bir rakam söyleyeceksin, ben de sana olur ya da olmaz diyeceğim." şeklindeydi. Türkiye'de gezip görmediğimiz, yaşamadığımız şehir kalmayan bir insan olarak: "Böyle pazarlığı hiçbir yerde duymadım, neden fiyat söylemiyorsunuz?" diye sorduğumda: "Burası Ereğli." şeklinde cevap aldım. Bir yıldır Ereğli'de yaşayan, her kuruşunu sonuna kadar harcadığı 8000 TL maaşlı bir vatandaş olarak ilk ... DEVAMI

12 yıl önce

Daha ereğli ekonomisi tam olarak dip yapmadı. Süreç olması gerektiği gibi devam ediyor. Ereğliden yerel yatırımıcılar bile bir bir gitmeye başladı.Şu an parası olan hangi alana yatırım yapabilir diye sorsam emin olun kimse şu sektöre diyemez. Çünkü artık yerel bir sektör kalmadı.(istisnalar kaideyi bozmaz) Bi düşünün aile harcamalarınızın %90'ının ulusal market zincirlerine veya marka frenchise modeli firmalardan tedarik ediyorsunuzdur. Eee ereğli ekonomisine girecek olan para nerede? Hepimiz aklıselim olalım ve yerel mağazalarımızı da unutmayalım.(Not bu arada ben yerel esnaf felan da değilim(: ) Maalesef gerçekler acı ama herkes yeni ereğliye ... DEVAMI

12 yıl önce

Tek kelime bu araştırmaya da bunu yayınlayanlara da şapka çıkartıyorum.. teşekkürler

12 yıl önce

ÖNCELİKLE BÖYLE BİR YAZIYI KALEME ALAN ARKADAŞIMIZI CANI GÖNÜLDEN KUTLUYORUM. ÇOK GÜZEL VE BELKİ DE EREĞLİ'DE PEK ÇOK KİŞİNİN VE KURUMUN DİLE GETİREMEDİĞİ TESPİTLER YAPILMIŞ. DEĞİŞİM MEDYA'DAN DA BU VE BUNUN GİBİ ÇALIŞMALARIN DEVAMINI BEKLİYORUM. TEŞEKKÜRLER.

12 yıl önce

Ereğli'nin ekonomisinden sorumlu olanlar bile Ereğli ekonomisindeki krizin nedenlerine bu kadar kafa yormamıştır. Yazar saygıda kusur etmeme adına yazısında dile getirmemiş ama Ereğli ekonomisindeki daralmanın bir nedeni de ekonomiden sorumlu kurumların ve bu kurumların başındaki sorumluların sorunlara yeterince yapıcı yaklaşmamalarıdır.

12 yıl önce

Bir yerel gazete Ereğli ekonomisinde yaşanan krizi bu kadar ciddi bir şekilde ele almış ve krizin nedenlerini ortaya koymuş gerçekten tebrik ederim. Acaba Ereğli ekonomisinden sorumlu olanlar konuya bu kadar analitik yaklaşmışlardır hiç zannetmiyorum.

12 yıl önce

Ereğli ekonomisinde yaşanan kiriz ile ilgili gerçekçi tespitler yazarın ellerine sağlık. Şimdi sıra Zonguldak Valisi ve Ereğli Kaymakamı ve milletvekillerinden başlamak üzere kamu görevlilerine, Belediye ve TSO Başkanından başlamak üzere tüm seçilmişlere düşüyor. Bir çalıştay yaparak bu yazıda ele alınan krizin kök nedenleri ele alınmalı ve çözüm önerileri masaya yatırılmalıdır.

  • 1