ASAYİŞ

YATIRIMCISINI BEKLİYOR

YATIRIMCISINI BEKLİYOR

Abone Ol

Yatırımcısını bekliyor

Bülent Ecevit Üniversitesi Öğretim Üyelerinin Geliştirdiği 10 Değişik Gaz Beton Formülü Yatırımcısını Bekliyor

BEÜ Mühendislik Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümünden öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Nazım Kunduracı ve İnşaat Mühendisliği Bölümünden Doç. Dr. Turhan Bilir Bölgesel Atık Malzemeleri kullanarak 10 ayrı Gaz Beton formülü geliştirdi.

Öğretim Üyeleri yaptıkları açıklamada "Zonguldak göç veren bir il. Bu durumun tersine çevrilebilmesi şehrimizde sektörel çeşitliliğin arttırılmasına bağlı. Üniversitemiz ve Fakültemiz sürekli bir gayret içerisinde ve biz öğretim elemanlarını da teşvik etmekte. Bilindiği üzere inşaat sektörü ülkemizin en önemli sektörü konumunda. Buna karşın inşaat sektöründe kullanılan malzemelerin büyük çoğunluğu şehrimize dışarıdan. Buradan yola çıkarak biz de şehrimize katkı olması bakımından 10 ayrı gaz beton formülü geliştirdik. Üstelik bunu yaparken bölgemizdeki atık malzemelerin ekonomiye kazandırılmasına önem verdik. Böylece çevrenin de bir nebze olsun korunması da mümkün olabilecektir. Bölgemizdeki işadamlarının bu formüllere ilgi göstermesini ümit ediyoruz. Böylece şehrimize önemli bir girdi sağlanmış olacaktır" şeklinde konuştular.

GAZBETON NEDİR

GazbetonGazbeton, normal betonun aksine, içerisinde kasten %65-80 arasında hava boşlukları bulunduran, günümüz inşaatlarında kendine has yalıtım ve fiziksel özelliklerinden dolayı neredeyse en çok kullanılan malzeme haline gelen, ytong olarak da bilinen malzemedir. Kuvarsitin çimento harcı ve kireç ile harmanlanması sonucu elde edilen pastanın, üzerine farklı bir alüminyum pastası ilave edilmesinden sonra buhara maruz kalması sonucunda elde edilir.

Yapılarda ısı enerjisi çoğunlukla camlar ve duvarlardan gerçekleşir. Gazbeton üstün yalıtkanlığı sayesinde duvarlar ve pencere çevrelerinde tercih edilir ve ısı yalıtımını sağlayarak enerji kaybını önler. Ayrıca çok düşük bir yoğunluğa sahip olduğu için, binanın toplam ağırlığını azaltarak hem kolon ve kirişlere binen yükü, hem de olası deprem durumunda binanın zarar görmemesi için yatay yükleri azaltır. Yanmadığı için yangına karşı da oldukça dayanıklıdır. Gazbeton hem insan vücuduna hem de doğaya dost bir materyaldir. Döküldükten sonra istek doğrultusunda çok kolay şekillendirilebilir. Standart dökümlerden sonra testere, rende, gönye, mala gibi çok basit ve fazla kullanılan aletler ile duvar uygulamalarında kullanılabilir.


Haber : Değişim Haber Merkezi

Abone Ol