EĞİTİM

Siber Kahramanlara sertifika

Siber Kahramanlara sertifika

Abone Ol

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Karaelmas Siber Güvenlik Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Bilişim Takımı girişimleri ile Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi himayelerinde 81 İlde 81 Siber Kahraman projesi kapsamında, Üniversitemizde 25-26 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilen ‘Siber Kamp Etkinliği’, katılımcı öğrencilere sertifikalarının verilmesi ile sona erdi.

50 kontenjan ile taleplerin alınmaya başlandığı proje, 200’e yakın başvuru ile büyük ilgi görünce, kontenjan 64’e çıkartılarak online yapılan sınav ile katılımcılar belirlendi.

Eğitmen Melih Tolga Şahin tarafından, Bilgi Güvenliğine Giriş, Siber Güvenliğe Giriş, Saldırı ve Savunma Konseptleri, Atak Stratejileri ve Zafiyet Avcılığı, Network Topolojileri ve IP Konseptleri, Beyaz Şapkalı Hacker Olma Yolunda Kariyer Adımları konu başlıkları ile eğitimlerin verildiği proje, yüksek katılım ve memnuniyetle gerçekleşti.

Siber Güvenlik Merkez Müdürü ve Zonguldak BEÜ Bilişim Takımı Akademik Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Erkan Çetiner ve Zonguldak BEÜ Bilişim Takımı Lideri Alperen Aydın konu ile ilgili olarak,  bu tür etkinliklerin devamı için çalışmaların devam ettiğini, yapılacak etkinlikler haberdar olmak için Karaelmas Siber Güvenlik Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Zonguldak BEÜ Bilişim Takımı’nı Instagram ve Twitter’da "@zbeubilisim" kullanıcı adıyla takip edilebileceğini söyledi.

CUMHURBAŞKANLIĞI DİJİTAL DÖNÜŞÜM OFİSİ HİMAYESİNDE

Bilindiği gibi, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde, Türkiye Stratejik Teknoloji Dönüşümleri Araştırma Merkezi (TÜSİDAM) tarafından 81 ilde farkındalık eğitimleri kapsamında,  Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi himayesinde,  “Geleceğin Siber Kahramanlarını Arıyoruz” sloganıyla 25-26 Temmuz 2019 tarihlerinde verilecek eğitimler, BEÜ Mühendislik Fakültesi’nde gerçekleştirilmişti.

Dr. Öğretim Üyesi Erkan Çetiner danışmanlığında oluşturulan Bilgisayar Mühendisliği öğrenci topluluğu (ZBEÜ) Bilişim Takımı ve Karaelmas Siber Güvenlik Uygulama ve Araştırma Merkezi girişimleri ile ücretsiz olarak yapılan eğitimlerin ilk gününde bilgi güvenliğine giriş, beyaz şapkalı hacker olma yolunda kariyer adımları, Network topolojileri ve IP konseptleri, düşük seviye yazılım teknolojilerine giriş, zafiyet konseptleri ve saldırı türleri ele alınmıştı. Eğitimlerin ikinci gününde ise saldırı ve savunma konseptleri, atak stratejileri ve zafiyet avcılığı, zafiyet analizine giriş, güvenlik teknolojileri konseptleri, UNIX güvenliğine giriş, sistem güvenliğine giriş konularda bilgi verilmişti.

Siberkamp programı için 50 kişilik kontenjan belirlenmiş, ancak kişisel bilgisayarı ile gelecek öğrenciler için on kişilik ilave kontenjan açılabileceği belirtilmişti. Talebin fazla olması nedeniyle ek kontenjanla birlikte eğitim görenlerin sayısının 64’e çıkarılması sağlanmış. Kontenjandan çok fazla başvuru olması yüzünden, katılımcılar online olarak yapılan sınavla belirlenmişti.

 


Haber : Değişim Haber Merkezi

Abone Ol