GÜNDEM

“Öğrenen Öğretmen” söyleşisi...

“Öğrenen Öğretmen” söyleşisi...

Abone Ol

Karadeniz Ereğli’de, Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi’nce, Öğretmenler Günü dolayısıyla “Öğrenen Öğretmen” konulu söyleşi düzenlendi. Söyleşiyi izlemek üzere salona gelen öğrenci ve öğretim görevlileri, Mentimeter uygulaması çerçevesinde cep telefonlarıyla söyleşi için oluşturulan sanal buluta görüşlerini yazdı.

Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi’nce 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla “Öğrenen Öğretmen” konulu söyleşi düzenlendi.

Okulun konferans salonunda düzenlenen,  Kdz Ereğli Bilim ve Sanat Merkezi’nden Fizik Öğretmeni Adnan Akyüz, Kimya Öğretmeni Gürol Keserci, Müzik Öğretmeni Taylan Çağatay Akın’ın konuşmacı olarak katıldığı konferansı, Ereğli Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Soner Yavuz, Dekan Yardımcıları, Öğretim Görevlileri ve öğrenciler izledi. Konferansta saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

YAVUZ:  “HEM MAZİNİN ÖĞRETİCİSİ, HEM GELECEĞİN KURUCUSU”

Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Soner Yavuz, söyleşinin açış konuşmasında, Öğretmenler Günü kapsamında düzenlenen söyleşiye katılım sağlayanlara teşekkür etti.

Yavuz şöyle konuştu:

“Öğretmenler, toplumların hem mazisinin öğreticisi, hem geleceğinin kurucusudur.  Milletimizin geçmişini, değerlerini çocuklarımız öğretmenlerinden öğreniyorlar. Öğrencilerimiz öğretmenler sayesinde gelişimlerini hızlandırıyor, dış dünyaya hazırlanmakta bir takım beceriler kazanıyor. Hepimizin bildiği üzere bütün bunları bizlere öğretmenler öğretiyor.  Başöğretmen Atatürk’ün aydınlattığı yolda, bugün yüzbinlerce öğretmenin yürütmekte olduğu bu meşaleyi gönülden gönüle taşıyan öğretmenlere teşekkür ediyorum.”

“CEP TELEFONUNU YASAKLAMAK DEĞİL, DOĞRU KULLANMAYI ÖĞRETMEK GEREK”

Kdz. Ereğli Bilim ve Sanat Merkezi Fizik Öğretmeni Adnan Akyüz, yaptığı “Eğitimde İnovasyon” başlıklı sunumu çerçevesinde Mentimeter uygulaması ile kelime bulutu oluşturulması için cep telefonlarını kullanılmasını istedi.  Çalışma çerçevesinde, katılımcılar üç kelimeden oluşan söyleşiden beklentilerini cep telefonları üzerinden, Mentimeter uygulaması ile oluşturulan buluta yazdı.  Yazılanlar arasında, öğrenme, tecrübe ve öğrenmeyi öğrenme kavramları ön plana çıktı.

Akyüz, yaptığı konuşmada, “Bazı okullarda cep telefonu yasaklanıyor ama yasaklamaktansa, onları doğru, düzgün kullanmayı öğretmemiz daha önemli diye düşünüyorum. Çocuklara Padlet uygulaması ile bir dijital pano hazırladığımızda, çocuklar bununla yeri geldiğinde fikir beyan edebilir veya ödev teslim edebilir. Elinizde bir tornavida var, sökebilirsiniz de, monte edebilirsiniz de. Öğretmen bunları kullanırken rolleri kendisi belirler” ifadelerini kullandı.

ÇARPICI KONULAR…

Bilim ve Sanat Merkezi Kimya Öğretmeni Gürol Keserci, söyleşide Geleceğin Meslekleri konulu, Müzik Öğretmeni Taylan Çağatay Akın da “Sadece Öğretmen Olmayın” konulu sunumlar gerçekleştirdi.

Dekan Vekili Yavuz, konferansın ardından konuşmacılara teşekkür plaketi takdiminde bulundu.

 

 


Haber : Muhammet Sorhan

Abone Ol