GÜNDEM

KORHAN ATİLLA'DAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

Karadeniz Ereğli Rotary Kulübü 2014-15 Dönem Başkanı S. Boğaçhan Yıldırım'ın katkılarıyla "Rotary Kulüpleri'nin Uluslararası 2430. Bölge 2. Grup Enstitüsü Toplantısı"nı Karadeniz Ereğli'de gerçekleştirildi. Toplantıya birbirinden farklı Moderatör, Panelist, GDB, Rtc, ve İnteract katılarak düşüncelerini rotaryanlarla paylaştılar.

Abone Ol

Karadeniz Ereğli Rotary Kulübü 2014-15 Dönem Başkanı S. Boğaçhan Yıldırım'ın katkılarıyla  "Rotary Kulüpleri'nin Uluslararası 2430. Bölge 2. Grup Enstitüsü Toplantısı"nı Karadeniz Ereğli'de gerçekleştirildi. Toplantıya birbirinden farklı Moderatör, Panelist, GDB, Rtc, ve İnteract katılarak düşüncelerini rotaryanlarla paylaştılar.

DG Korhan Atilla, toplantıda; "Neden Buradayız" isimli sunumunu gerçekleştirerek, bugünün farklı bir gün yaşanılacağını, gelmeyenlerin pişman olacağını vurgulayarak,  " Bu toplantı Rotaryanların birbirleriyle başarı öykülerini paylaşmak adına yaptığımız örnek bir çalışmadır.  Rotary çalışma modelindeki farklılık önemlidir. Bugün burada Rotary ile ilgili yeni bilgileri edineceğiz. Kurallar hakkında hizmetten yana çalışmalara imza atacağız. " diyerek çeşitli il ce kluplerden gelen üyelere çarpıcı açıklamalar yaptı.

DG Korhan Atilla, Değişim Radyo'(93.9)'da canlı yayına katılarak; "rotary, rotaryanların özellikleri başta olmak üzere merak edilenleri Değişim Radyo'da anlattı.

Değişim Radyo'da  Yonca Karaca'nın sorularını  cevaplayan Atilla, Karadeniz Ereğli'de bu programa katılmaktan  da mutluluk ve gurur duyduğunu belirtti.  

DG Korhan Atilla'nın Canlı Yayında Yaptığı Çarpıcı Açıklamaları aynen yayınlıyoruz:


Değişim Radyo: Rotary Nedir?

DG Korhan Atilla:  Rotary bundan  110 yıl önce  bir arkadaşlık grubu olarak,  sadece bir sohbet ortamı olarak kurulmuş,  ama çok kısa zamanda soysal sorumluluk ilkesinin ağır bastığı  bir hizmet organizasyonuna dönüşmüş ve yaklaşık 110 yıldır hizmet veren  Sivil  Toplum Kuruluşudur.

Rotary; Bir Hizmet Organizasyonudur.

Rotary;  amaçlarına uygun niteliklere sahip, kendinden önce başkalarına hizmet prensibini benimsemiş, toplumdan alma yerine topluma verme aşamasına ulaşmış, toplumda saygınlığı bulunan , kişiler dernek ana ve iç tüzüklerindeki yöntemle bir Rotary Kulübüne üye kaydedilmiş kişilere de  Rotaryan olarak hitap edilir.

 

Değişim Radyo: Rotary ile diğer Sivil Toplum Örgütlerinin Arasındaki Fark Nedir?

DG Korhan Atilla:   Çok temel belirgin iki farkı vardır. Birincisi hizmet yelpazesinin 360 derece olmasıdır.  O yelpazenin katları, katmanları  arasında Rotaryanların gördüğü   her türlü toplumsal ihtiyaç veya eksikliğe cevap verecek hizmet etme olanağının bulunmasıdır.  Bir diğeri ise çalışma yöntemidir. Çok sık bir araya gelerek her hafta toplanır Rotary Kulübü. Kendi mahallelerinde, kendi şehirlerinde. Dünyada 33 bini aşkın Rotary Kulübü Derneği her biri her hafta toplanır. Pek az insanın her hafta görüştüğü arkadaşları var. bu sık görüşme, sürekli bir arada olmanın yarattığı dostluk ortamı birlikte çalışmak daha sonra da birlikte başarmanın mutluluğunu birlikte paylaşmak yani içerisinden yetiştiğimiz topluma borcumuzu ödüyoruz ama bunu Rotary'nin ortamının varlığı, bu olanaklarının varlığı nedeniyle ödediğimiz için tekrar dostlarımıza olan gönül bağımız güçlenir. Hizmetle dostluk ilişkisini bir tavuk yumurta ilişkisi gibi yaşarız Rotaryde. Bu çalışma yöntemi pek az sivil toplum örgütünde böyledir. Belki de hiç yoktur diyebilirim.

Değişim Radyo : Rotary Ne Yapar?

DG Korhan Atilla:  Okumaz, yazmaz yetişkinlere, okuma yazma öğretmekten tutulur, gençlere yönelik liderlik ya da kişisel gelişim kurslarına varıncaya kadar, meslek edindirme kurslarından ev kadınlarına yönelik birçok kredi çalışmalarına varıncaya kadar, suyu olmayan köylere, ülkemizde bu kapsam biraz azdır sayısal olarak ama Afrika gibi dünya genelinde bir organizasyondan söz ediyoruz. Suyu olmayan toplumlara, yerleşim birimlerine su getirmekten her türlü sağlık hizmeti sağlık taramasına varıncaya kadar. Aklınıza gelebilecek her türlü toplumsal ihtiyaca yönelik bir Rotary Kulübünün kendi üyelerinin mesleki birikimleri, o kulüp 20 kişilik olabilir 150 kişilik olabilir ama her bir Rotary Kulübünün kendi olanakları farklıdır. Olanakları çerçevesinde, yakın yöresindeki ihtiyaçlar çerçevesinde her şeye hizmet edebilir Rotaryenler ama Rotarynin çok belirgin en temel projesi "çocuk felcinin dünyadan yok edilmesi" mücadelesidir. 1985'de Uluslar arası Rotarynin  hedefi olarak yayınlanmış daha sonra Dünya Sağlık Örgütü bunu kendisine hedef olarak almıştır. Bugün itibarıyla da senelerdir Dünya Sağlık Örgütünün bu mücadeledeki en büyük destekçisi Rotary Kulüpleri  ve Uluslar arası Rotarydir.

Değişim Radyo: Topluma Bir Mesaj Alabilir Miyiz?

DG Korhan Atilla:  Efendim hepimiz içerisinden yetiştiğimiz topluma borçluyuz. Bu okulun, bu ülkenin hastanelerinde dünyaya geldik. Özel hastane olabilir. Ailemiz aldığımız sağlık hizmetinin bedelini ödemiş olabilir ama bu,  bu topluma sağlıklı bir şekilde dünyaya gelmemizin borçlu olduğumuz gerçeğini değiştirmez. Kullandığımız yollardan devam ettiğimiz okullara varıncaya kadar her türlü yaşamımızda sahip olduğumuz her şeyi bu ülkeye, bu dünyaya, insanlığa veya mahallemize ya da kentimize ya da ailemize yani hangi ölçekte olursa olsun içinden yetiştiğimiz topluma borçluyuz. Bunu ödemenin bir çarelerini mutlaka bulmak zorundayız. Rotary de bunun en iyi yollarından bir tanesidir. Ama en keyifli yoludur.


 

 


Haber : Değişim Medya Haber Merkezi

Abone Ol