EĞİTİM

KONU, YERLİ MALI HAFTASI

Tutumlu olmanın, yatırım yapmanın ve yerli malı kullanmanın önemi vurgulanıp; yerli tüketimin bilinçli olarak artması amaçlanan Yerli Malı Haftası&8217;nın eskiden olduğu gibi kutlanmadığı öğrenilirken, ders konusu olarak &8216;meyve yemeden&8217; öteye gidilmediği ortaya çıktı. Yeni &8216;eğitim neferlerinin&8217; yetiştirilmesinde önemli rol oynayan BÜ Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar&8217;a, Yerli Malı Haftası ve bu hatanın toplumsal değerlerimiz üzerinde ki etkisini sorduk.

Abone Ol

Bir etkinliğe katılan Prof. Dr. Ali Azar; 12-18 Aralık tarihleri arasında Türkiye'de tüm okullarda 2. sınıf düzeyinde kutlanan Yerli Malı Haftasına ilişkin soruyu yanıtladı.

KAHVEHANELERİN BİLE İSİMLERİ YABANCI!!

Değişim Medya Yayın Grubu Sorumlu Müdürü Şafak Negüzel’in; “Açılan her mağazadan yenilip içilen her türlü içeceğe kadar ve hatta kahvehanelerin isimlerine kadar her şey ‘yabancılaştı’.  Bunda en büyük etken televizyon kanallarında ki programlar olarak gösteriliyor. Lüks arabalara binip paraları havalara attığı gösterilen müzik klipleri, özendirilen marka çılgınlığı, sahip olduğundan daha fazlasını yabancı markalar için harcanmasına yönelik türlü türlü reklamlarla özellikle alttan gelen yeni nesillerin beyinlerini yıkanmış durumda” sözlerine cevap veren BÜ Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar; “Hal böyleyken, ilk önce ailelere sonra eğitim neferi öğretmenlerimize büyük işler düşüyor. Biz, Ereğli Eğitim Fakültesi eğitimcileri olarak, kendileri de birer nefer olacak olan öğrencilerimize; Atatürk, Bayrak, millet sevgisini önemini aşılıyoruz. Onlarda ileride kendi öğrencilerini bu değerlerimizi aşılayacak. Ben geleceğe dair çok karamsar bakmıyorum. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk karamsar bakmamış, bize de karamsar bakmak yakışmaz. Eğitim çok önemli. Hem öğrencilerin eğitimi, hem de ailelerin, toplumun eğitimi…” şeklinde konuştu.

 


Haber : Şafak Negüzel

Abone Ol