SPOR

KİLO DEĞİL SAĞLIK MESELESİ

Günümüz insanının en büyük problemlerinden birisi de vücudundaki fazla kilolar. Giderek artan sayıda insan obezite problemi ile karşı karşıya. Peki bu problem çağımızın yazgısı mı yoksa sakınarak üstesinden gelebilmemiz mümkün mü?

Abone Ol
İhtiyaç fazlası tüketimin artması, hareketin azalması, yiyecekmiş gibi görünen özü ise yapay endüstriyel maddeler olan ürünlerin marketlerde artan payı sağlıksız bir beslenme yapısının sebeplerinden bazıları.
 
Deneyimsel Öğreti der ki, fazla kilo insanın israfı vücuduna taşımasıdır. Peki kilo kontrolü için Deneyimsel Tasarımın sunduğu ipuçları neler?
 
YEDİKLERİNİZİN FARKINA VARIN
 
Marketlerden aldığınız ürünlerin içindeki maddeleri okuyun. Pek çok yapay tatlandırıcının eklenmiş olduğunu fark edeceksiniz. O maddelerin aslının ne olduğunun anlaşılması için gıda mühendisi olmaya gerek yoktur. Keza gıdalar aslında anlaşılması çok basit yiyeceklerdir. Karışık formüllü endüstriyel gıdalar vücudumuzda da endüstriyel atığın olmasına sebebiyet verecektir.
 
SORUN GÜZELLEŞME SORUNU DEĞİL, SAĞLIK MESELESİ
 
Pek çok insan kilonun sadece güzel görünebilmek için kontrol edilmesi gerektiğini düşünür. Oysa iş güzellikten çok daha önemlidir. Vücudumu bir çöplük gibi kullanıyor olmam ve içine ne attığımı ya da  atmadığımı önemsemiyor olmam bir süre sonra sağlık problemlerini getirecektir. İnsan görmediğini yok zannetme eğilimindedir. Oysa yediklerim ya da yemediklerimle yapıp ettiğim her hata er geç karşıma çıkacaktır.
 
Doğal ürünlere yönelin: Alışverişinizde doğal, mümkün olduğu kadar az işlemden geçmiş gıdaları almaya ve taze tüketmeye çalışın.
 
KENDİNİZİ VE GIDALARINIZI ELEKTRİKTEN KORUYUN
 
İnsanın maruz kaldığı elektromanyetik akım vücutta dışarı atılamayan bir enerji meydana getirir. Bu enerji stres enerjisidir. Aynı şekilde gıdaların da elektrikle fazla teması vücut ısısını arttırır, dışarı atılamayan bir enerji oluşumuna sebebiyet verir. Mikrodalgadan, dondurulmuş ürünlerden kaçınmak ve yemeği bilgisayar, televizyon karşısında yemekten sakınmak önemlidir.
 
GÜNLÜK HAREKETİ ARTIRIN
 
Günümüzde insanların pek çoğu spor için vakit ayıramamaktan yakınır. Oysa ki spor ayrıca zaman ayırması gereken bir şey olmak zorunda değildir. Günlük rutin hareketliliği artırmak işe yarar. Asansör yerine merdivenden çıkmak, evdeki işlerimizi kendimiz halletmeye çalışmak, kısa mesafeli yerlere yürümeye gitmek gibi kolay çözümler önemli farklılıklar meydana getirir.
 
AZ OLANA KİBİRLENMEYE DİKKAT
 
İnsanın egosu az az olana kibirlenme eğilimindedir. Eğer yaşamında bir değişiklik meydana gelecekse bütünsel bir süreç olmalıymış gibi düşünür. Yani hem çok sıkı bir diyete girmeli, hem yoğun şekilde spora başlamalı iyi bir programla kısa sürede yüksek kilo verilmelidir sanki. Oysa ki kalıcı bir değişimin olması için insanın buna bedel ödemiş olması gerekir. Bunun için de yaşamında yaptığı ya da sakındığı her istikrarlı şey değerlidir.
 
Basit olana kibirlenmeden hemen, bugün alınabilecek önlemler atılabilecek adımlar var. Başlamak için mutlaka pazartesiyi beklemeye gerek var mı?

Haber : Değişim Medya Haber Merkezi

Abone Ol