EĞİTİM

KDZ. EREĞLİ DENİZ İŞLETMECİLİĞİNE 80 ÖĞRENCİ ALINACAK

Bülent Ecevit Üniversitesi'ne(BEÜ) bağlı Kdz. Ereğli'de hizmet vermeye başlayan Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Meslek Yüksek okulu ek kontenjandan 80 öğrencinin alınacağı bildirildi.

Abone Ol

Son dönemlerde gençlerin ilgi gösterdiği bölümlerden olan Deniz ve Liman İşletmeciliği programına bu yıl 40 normal öğretim, 40 ikinci öğretim olmak üzere toplam 80 öğrenci alınacağı ifade edildi.

Eğitimini başarı ile tamamlayanlara "Deniz ve Liman İşletme Ön Lisans Diploması" ve "Deniz ve Liman İşletme Meslek Elemanı" ünvanı verilecek. Programın mezunları denizcilikle ilgili kamu kurumlarında, deniz nakliyat şirketlerinde ve denizcilik sektöründe hizmet veren özel kuruluşlarda (gemi işletmeleri, liman ve tersane işletmeleri, marinalar, deniz acenteleri, forwarderler, gemi kiralama ve yük brokerlik şirketleri) çalışma imkânı bulabildikleri gibi ayrıca turizm sektöründe de çalışabilecekler.

Bülent Ecevit Üniversitesi Kdz.Ereğli Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Meslek Yüksekokulu 'na 2013/2014 Eğitim-Öğretim yılında ek kontenjandan öğrenci alınacağı belirtildi.

Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi MeslekYüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. İlhan Karataş yaptığı yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdi; "Bülent Ecevit Üniversitesine bağlı Kdz. Ereğli'de açılan Meslek Yüksekokuluna 2013/2014 Eğitim-Öğretim yılında ek kontenjandan öğrenci alınacağı belirtildi. Son zamanlarda oldukça popüler olduğu görülen Deniz ve Liman İşletmeciliği Programına yapılan açıklamaya göre 40 normal öğretim, 40 ikinci öğretim olmak üzere toplam 80 öğrenci alınacak. Eğitimini başarı ile tamamlayanlara "Deniz ve Liman İşletme Ön Lisans Diploması" ve "Deniz ve Liman İşletme Meslek Elemanı" unvanı veriliyor. Programın mezunları denizcilikle ilgili kamu kurumlarında, deniz nakliyat şirketlerinde ve denizcilik sektöründe hizmet veren özel kuruluşlarda (gemi işletmeleri, liman ve tersane işletmeleri, marinalar, deniz acenteleri, forwarderler, gemi kiralama ve yük brokerlik şirketleri)çalışma imkânı bulabildikleri gibi ayrıca turizm sektöründe de istihdam edilmektedirler. Türkiye'de Deniz ve Liman İşletmeciliği eğitiminin verildiği okul sayısı sınırlı olduğundan ve üç tarafı denizle çevrili olan ülkemizde deniz ticaretinin ve ulaşımının önemi gün geçtikçe arttığından dolayı yerli ve yabancı firmalarda iş bulma olanaklarının oldukça fazla olduğu gözlemlenmektedir. Özellikle son dönemlerde artan yabancı sermayeli kuruluşlar ve uluslararası sularda çalışan yabancı gemilerin eğitimli ve yabancı dil bilen çalışanlara ihtiyaç duyması bu alanda kariyer planlaması yapan gençler için umut verici olduğu söylenebilir.Deniz ve liman işletme ön lisans programını bitirenler ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavında (DGS) başarılı oldukları takdirde "Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi, Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği, Denizcilik İşletmeleri Yönetimi ile Lojistik Yönetimi" lisans programlarına kontenjan dâhilinde dikey geçiş yapabilirler.Daha ayrıntılı bilgi 0 372 319 19 50 numaralı telefondan ve http://emyo.beun.edu.tr/internet adresinden alınabilir" dedi.


Haber : Özge Cerrah

Abone Ol