GÜNDEM

Final Eğitim Kurumları Yöneticisi Recep Vural Değişim Radyo’da…

Final Eğitim Kurumları Yöneticisi Recep Vural Değişim Radyo’da…

Abone Ol

Kdz. Ereğli Final Eğitim Kurumları Yöneticisi Recep Vural, “On sene önce işe girerken hangi okuldan mezun olduğuna bakılıyordu. Artık çocukların sosyal yaşantılarına, girdiği kulüplere, yaptığı çalışmalara,  sinerjisine, ikili ilişkilerine bakılıyor. Dolayısıyla çocukların hem eğitim, hem sosyal alanda kendini geliştirmesi lazım” dedi.

Vural, Değişim Radyo’da yayınlanan ve Elif Yapıcı’nın hazırlayıp sunduğu Çayımın Şekeri programında depremle, pandemiyle yaşamaya hazır olmak gerektiğini belirterek, pandemi ve depremde yaşamını yitirenlere rahmet diledi.

Final Eğitim kurumlarının 1980’de Elazığ’da dersane olarak kurulduğunu, şu anda ülkenin her tarafında okullar, kurslar ve kişisel kurumları ve Kıbrıs’taki üniversitesiyle ülkenin yüz akı olduğunu belirten Vural “Kendimize insan yetiştirmedik, devletimize insan yetiştirdik. 41 yıllık bir maceramız var” dedi.

Kendisinin Final ile yolunun birleşmesinin 1996 yılında olduğunu, 25 yıldır Final’in içinde olduğunu belirten Vural, 2001 yılından bu yana Ereğli’de çalıştığını söyledi.

Ereğli’de 20 yıldır hizmet verdiklerini ifade eden Vural, “Rabbim nasip etti, en yaygın eğitim kurumu biziz. Anaokulu, İlkokul, Ortaokul, Lise ve VİP kursuyla beraber üç binada hizmet vermeye devam ediyoruz. Allah Ömür verdiği sürece de devam edeceğiz” dedi.

“MASKE, HİJYEN, SOSYAL MESAFE KAVRAMLARI EN İYİ OKULDA ÖĞRETİLİR

Pandemi mart ayında yaygınlaşmaya başladı, devletin okulları kapatma kararı aldığını ifade eden Vural şöyle devam etti:

Pandemi çok hızlı bir süreçle gelişti. O ana kadar hiç içinde olmadığımız, bBizim, velilerin, öğrencilerin aşina olmadığı bir uzaktan eğitim sürecine girdik. O süreçte hemen organize olduk yönetim merkezimizle beraber. Bir iki ayda biter diye düşünüyorduk.   Geçen öğretim yılını uzaktan eğitimle tamamladık. Bu kadar uzayacağını tahmin de etmedik. Bu sene yüz yüze eğitimle başlarız diye düşünüyorduk. Tabi bütün önlemleri aldık. Haftalık olarak çok detaylı temizlik, hijyen çalışması yapıyoruz. Her akşam sınıfların havalandırılmasından ortak kullanılan yerlerin temizliğine kadar her şeyi yapıyoruz. Sadece biz değil tüm okullarda durumun böyle olduğunu düşünüyorum. Okullardan yayılan bir vaka görülmüyor. Geçen haftalarda kademeli bir açılma olacağını bakanımız açıkladı. Açtığımız gruplardaki vaka sayısı açılmayanlardan çok daha az seyrediyor. Maske, hijyen, sosyal mesafe kavramlarının en iyi öğretildiği yerlerin okullar olması. Anaokullarımız, ilkokullarımızdaki çocuklarımız bile bizden çok daha iyi öğreniyor bunları” dedi.

“ÖZEL OKULLAR BİR ADIM ÖNDE”

Pandemiyle yaşamaya hazır olmak gerektiğini, eve kapanmanın mümkün olmadığını, kapanmanın ülke ve toplum başka bedellerinin olduğunu ifade eden Vural şöyle devam etti:

“Çocuklarda sosyalleşme azaldı. Belki başka sorunlar çıkacak, belki çocuklarımızın, bizim psikologlara ihtiyacı olacak. Ayrı bir yaşam düzeni kuruldu. Yeni düzende bunlara alışmalıyız. Hazirandan beri okullar açılsın diye özel eğitim kurumları, derneklerimiz çok mücadele etti. Peyderpey devletimiz açıyor. Şu anda sadece 2, 3, 4, 6, 7, 8’inci ve 10 ve 11. sınıflar yüz yüze eğitimin dışındalar.  İnşallah en kısa zamanda onlar da okullara kavuşur. Eskiden okuldan kaçan çocuklar okula bakıyor, herkes okulu özlemiş durumda, anneler babalar okulun değerini daha iyi anlamış durumda. Bunun için tüm önlemlerimizi aldık. Özel okulların pandemi döneminde devlet okullarından bir adım önde olduğunu düşünüyoruz, imkanlarımız farklıdır diye düşünüyoruz.”

Uzaktan eğitim çalışmaları konusunda da bilgi veren Vural, “Bizim kendi platformlarımız var, OBS dediğimiz öğrenci bilgi sistemi ve diğer Zoom programlarımız var. Kurumsal platformlarımızda uzaktan eğitim ve yüz yüze eğitime devam ediyoruz. Devletin izin verdiği gruplarda haftanın belirli günlerinde yüz yüze eğitimi sürdürüyoruz. Bu eğitime katılmak istemeyen öğrencilerimize hem yüz yüze ders, online katılma imkanı veriyoruz” dedi.

Toplum olarak eğitime eskiden beri değer verdiğini düşündüğünü ifade eden Vural, “Biraz daha özlemden kaynaklı bir ölçü de olduğunu gözlemliyorum” dedi.

Kavaklık kampüsümüzde Anaokulu, ilkokul, ortaokul birimlerimiz kendimize ait binamızda, güzel bir kampüste eğitim veriyor. Lise düzeyinde ayrı bir formatımız var. Akademik Anadolu Lisesi diye,  Tamamen üniversiteye hazırlık programına ağırlık veren haftaya 40 saatlik bir üniversite hazırlığa yönelik programımız var.  DERGAZ’ın karşısındaki binada. Jet Yol ayrımına bir VİP kurs açtık. Sekiz kişilik, altı kişilik sınıflarda. Özel dersin kurumsallaştığı bir adres olarak sloganlaştırdık. Öğrenciler tek ders de alabiliyor. Pandemide özel ders piyasası arttı. Öğrencilerin evlere gittiği, birimlere gittiği değil, eksik gördüğü dersten, konudan eğitim alabileceği bir yer olarak bu sene hayata geçti” dedi.

“EREĞLİ EĞİTİMDE ZONGULDAK’IN LOKOMOTİFİ..."

Ereğli’de eğitim konusunu değerlendiren Vural şunları söyledi:

“Ereğli bu anlamda çok şanslı ilçelerden biri. Geçmişten gelen bir alışkanlığımız var. Türkiye ortalamasının üstünde eğitim düzeyine sahibiz. Bunu son birkaç yılda çok daha iyi gözlemliyoruz. Bunda kaymakamımızın çalışmaları önemli, Milli Eğitim müdürümüzün son bir iki yıldırçalışmaları önemli. Okul müdürlerimizin gayretleri var. Böyle bir sinerji haline geldiği zaman da geriye başarı olarak dönüyor. Biz Zonguldak’ın ilçesiyiz ama eğitim seviyemiz Zonguldak’ın çok çok üstünde. Çevre ilçelerden yukarıda. Ereğli eğitimde Zonguldak’ın lokomotifi.”

Ereğli Final okullarının 60-65 civarında istihdam sağlandığını, bu sene bunu 80’e çıkaracaklarını düşündüklerini ama pandeminin etkisiyle artış yapamadıklarını belirten Vural, “Pandemi döneminde hiçbir çalışanımızı mağdur etmedik, kimseyi işten çıkarmadık” diye konuştu.

Vural, “Sadece kendimle başladım geldiğimde. Başka çalışanımız yoktu. Şu anda 60-65 kişiyiz. Zorluklar yaşıyoruz pandemide. Özel okullar için söylüyorum. Öğrenci sayılarımızın geçen seneye nazaran düştüğü bir yıldayız. Velilerimiz çocuklarını göndermeme kararı verdiği bir dönemdeyiz. İnsanlar korkuyorlar.  Yapacağımız bir şey var. Sosyal mesafelerimize, insanlarla temaslarımızda dikkat etmemiz lazım. Maskesiz dolaşmamamız lazım. Hijyene de dikkat ettiğimizde bu belayı atlatacağız” diye konuştu.

“ÇOCUKLARIMIZIN SADECE EĞİTİMDE YETİŞMESİNİ İSTEMİYORUZ”

Kavaklık Kampüsüne geçen sene çok güzel bir okul kazandırdıklarını belirten Vural, şunları söyledi:

“Hazır bir binayı aldık. Daha önce başka bir okuldaydı. Geniş bir kampüs arayışımız birkaç yıl devam etti. Bölgede okul arazisi bulmak kolay değil. Buraya hazır bir kampüs olarak geldik. Okuldaki imkanları genişletmeye çalışıyoruz, çocukların doğayla içi çe olduğu bir ortam hazırlamaya çalışıyoruz. Topraksız seramız, hayvanat bahçemizi yaptık. Teknoloji sınıflarımız, robotik sınıflarımız var. Çocuklarımızın sadece eğitimde yetişmesini istemiyoruz. On sene önce işe girerken hangi okuldan mezun olduğuna bakılıyordu. Artık çocukların sosyal yaşantılarına, girdiği kulüplere, yaptığı çalışmalara,  sinerjisine, ikili ilişkilerine bakılıyor. Dolayısıyla çocukların hem eğitim, hem sosyal alanda kendini geliştirmesi lazım. Final okullarımızın sloganı –ki bu eğitim danışmanımız Doğan Cüceloğlu’na aittir- ‘Hem yaşam, hem sınav başarısı’ diyoruz. Final okulları dershane değil mi cümlesiyle karşılaşıyoruz.  Bizi dershanenin müdürü diye takdim ediyorlar. Bu Final’in dershanecilik anlamında yaptığı güzel çalışmaların bir işareti. Bunu şimdi de okullara yayıyoruz. İnşallah vatanına, milletine, devletine yararı olan, hem yaşam, hem eğitim anlamında kendini geliştirmiş çocuklar yetiştiriyoruz.”

“BİRE BİR, MASA BAŞI EĞİTİM VERİYORUZ”

Kademeli olarak sınıfları açtıklarını belirten Vural “ Velilerimiz bizi tercih ederlerse göreceği gibi çok farklı imkanları olan bir eğitim kurumuyuz. Dergaz’ın karşısında lise eğitimi veriyoruz. Akademik lise olarak eğitim veriyoruz. Tamamen üniversite sınavına yönelik,  güzel bir sistemle Anadolu lisemiz var. Dokuzuncu sınıftan itibaren lise eğitiminde bizi tercih ederlerse dersane ihtiyacı kalmayacak. Lise eğitiminin temel amacı zaten üniversiteyi kazanmaktır. Final üniversitesi, Uluslararası bir üniversite. Buradan da her sene birkaç öğrenci gönderiyoruz” dedi.

Final VİP uygulamasını aynı donanımla hem Düzce, hem Ereğli’ye açtıklarını ifade eden Vural, “Burada dershane formatının dışına çıkmak istedik. Fiyatları biraz daha farklı ama özel dersten de çok daha ucuza geliyor. Bunun hesabını iyi yapmak lazım. Birebir, masabaşı eğitim yapılıyor” ifadelerini kullandı.

Vural, eğitim verdikleri binaların çok kolay ulaşılabilen noktalarda olduğunu, bu anlamda da önemli bir avantaja sahip olduklarını söyledi.

 


Haber : Değişim Haber Merkezi

Abone Ol