GÜNDEM

2016 PERFORMANS PROGRAMI MECLİSTEN GEÇTİ

Ereğli Belediyesi'nin 2016 yılı performans programı Belediye Meclisi tarafından kabul edildi. Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, toplantıda CHP'li üyelerin eleştirilerine de yanıt verdi.

Abone Ol


Ereğli Belediyesi'nin 2016 yılı performans programı Belediye Meclisi tarafından kabul edildi. Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, toplantıda CHP'li üyelerin eleştirilerine de yanıt verdi.

Ereğli Belediye Meclisi'nin Kasım ayı toplantılarının 3. Birleşimi Belediye Başkanı Hüseyin Uysal Başkanlığında AKM Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

Toplantıda, Kasım Ayı toplantılarının birinci birleşiminde meclise gelen Ereğli Belediyesi 2016 yılı performans programına dair Plan ve Bütçe Komisyonu raporu meclise sunuldu. Bu çerçevede, belediye bağlı birimlerinin programları ayrı ayrı oylanarak kabul edildi.

Toplantıda, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü, Plan ve Bütçe İşleri Müdürlüğü, Ulaştırma Müdürlüğü, İtfaiye Müdürlüğü, İşletme ve İştirakler Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Mezarlıklar Müdürlüğü, Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü, Veteriner Müdürlüğü, Mali Hizmetler Müdürlüğü, Yazı İşleri Müdürlüğü, Hukuk İşleri Müdürlüğü, Özel Kalem Müdürlüğü ve Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü performans programları, toplantıya katılan üyelerin oybirliğiyle kabul edildi.

Meclis toplantısında ele alınan İmar Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğü perfonmans programları ise CHP'li üyelerin muhalefetiyle 12 red oya karşılık 16 kabul oyuyla, oy çokluğuyla kabul edildi.

"CHP'LİLERDEN FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ BÜTÇESİNE ELEŞTİRİ"

Toplantıda CHP'li üyelerin İmar ve Fen İşleri müdürlüklerinin programlarına ilişkin eleştirileri Belediye Başkanı Uysal tarafından cevaplandırıldı. CHP Grup Başkanı Özkan Özyağcı ve CHP'li Belediye Meclis Üyesi Sibel Kırmızıyıldız ayrı ayrı söz alarak partileri ve kendilerinin görüşlerini anlattı.

Özyağcı, Eski Belediye Binasının yerine yapılacak olan Fetih İş Merkezi'nin isminin konulmasının Belediye Meclisi kararıyla yapılmasının gerektiğini eleştirisi yaptı. CHP Grup Başkanı, ayrıca Kent Meydanı için Fen İşleri Müdürlüğü'ne ayrılan 5 Milyon liralık miktarın bu işin yapılması için yeterli olmadığını, performans programının bu işin bütçe ve kaynağını da içermesi gerektiği itirazında bulundu.

CHP'li Meclis Üyesi Sibel Kırmızıyıldız ise 2016 bütçesinde 27 milyonluk açık öngörüldüğünü belirterek, Kent meydanı inşaatı 2016 yılında başlamayacaksa, meydan için ayrılan 5 milyon liralık ödeneğin bütçeye eklenmesini ve açığın düşülmesini istedi. CHP'li Meclis üyesi aynı zamanda Kültür Merkezi'nin stratejik planda Potbaşı mevkisinde göründüğünü, AKM'nin yıkılıp yerine yeni kültür merkezi yapılması için öncelikle bunun düzeltilmesi gerektiğini söyledi.

"GERGİN ANLAR..."

Uysal, CHP Grup Başkanı Özyağcı'nın "Geldiğiniz günden beri yıkıyorsunuz" cümlesine tepki göstererek, "Nereyi yıkmışız, yıkıp kırıp döktüğümüz ne var?" diye sordu.

CHP'li üyeler bunun üzerine Sevgi Barış Dostluk Düğün Salonunun tabelasının kaldırıldığını söyledi. Muhalefetin "Büstü kaldırdınız" demesi üzerine de, "Allah aşkına, on defa yıkarım, şahsın büstü yaşarken olmaz" dedi.

Uysal şöyle devam etti:

"Geldiğimiz günden beri bir tane kötü şey yapmadık. Sizin gerçekten gözlerinizin altına mil çekilmiş. Sadece Çınaraltında çınarı meydana çıkartmak bile önemlidir. Nereyi yıktık? Biz sizin gibi başkalarına da vermedik. Birincisi Fetih binası, projeyi gördünüz. İsmine takıldınız. Orada bir X Bank var. Türkiye'de X bank diye bir şey var mı? Savaş kazanmış gibi Fetih Binası Osmanlı'yı anlatıyormuş. Sokaktaki çocuğa sorsanız bu çınarların ne zaman geldiğini gururla anlatıyor. Burayı Fatih Sultan Mehmet göndermiş diyor. İsimlerden niye korkalım? Bizler bu şehri düşünüyoruz. Bu şehirdeki sesleri dinliyoruz. Fetih Binası geçmişle geleceği aynı çizgide buluşturuyor. Bu isim bu yüzden güzel. Binanın ismi için kararı mecliste de alırız. Önemli değil.

İkincisi, Kırmacı'daki çöplük üstüne proje. Bu çöplük 1950'den beri duruyor. Attığınız adım proje çizmenin ötesine gitmemiş. 4 dönemdir belediyenin başında siz varsınız. Bu sürede bir adım atılırdı. Biz attık. Teşekkür etmeniz gerekir. Alkış beklemiyoruz. Oranın halkı bizi alkışlıyorlar. Sonunda da bunu destekleriyle gösterdiler.

Oyun parkı (stratejik planda) yokmuş. Çocukları biz zaten her yerde koruyoruz. Kışla Potbaşı mevkisine çocuk oyun parkı kuruyoruz. Mümkün olduğu kadar çocuklarımıza oyun parkı koymamız lazım. Yazmadıklarımızı da yapacağız merak etmeyin.

Kent meydanı için trampa olayımız daha bitmedi. Tapu devri olacak ama yapım projesinin tamamını bitirdik. Arada altı milyonluk fark vardı trampa olayında. Onu çözdük.Bu işler tamamlanınca yapım ihalesine çıkılacak. Bu beş milyonu buraya koymamızdaki amaç bittiği zaman başlamak. Tabii ki başlayacağımız zaman borçlanma için meclise geleceğiz. Bunlar küçük ayrıntılar. Ereğli'ye AKM lazım mı, lazım. Düğün salonu lazım mı, lazım. Hatta birden fazla nikah kıyabileceğimiz yerler vardı. AKM'yi bu binanın olduğu yere yapacağız. Ereğli olarak sinemaya hayır mı dedik. Sinemalar kurulacak.

Pazaryerini dere dediniz. Dombay deresi'nin kuru kolu. Derelerin üstüne bina yaptırmam diyorum. Siz bilmiyor musunuz bu dere yatağının değiştirilebileceğini. Bu yatağın değiştirilmesinin son derece kolay olduğunu öğrendik. Nereye alınacak, yanına alınacak. Sırtımıza almayacağız. Esnafı düşündüğünüz için teşekkür ediyorum. Pazaryerindeki binaya esnafı dolduracağız derken neredeydi bu düşünceleriniz?"

Uysal, Pazaryeri'nin olduğu yerde rehabilite edileceğini söyledi. Toplantıda kalan gündem maddelerinin 9 Ekim Pazartesi günü ele alınmasına karar verildi.


Haber : Değişim Haber Merkezi

Abone Ol