EĞİTİM

2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AÇILDI

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Karadeniz Ereğli'de de 2014-2015 eğitim öğretim yılı açıldı.

Abone Ol

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Karadeniz Ereğli'de de 2014-2015 eğitim öğretim yılı açıldı. 

Üç aylık yaz tatili ardından Türkiye genelinde 16 milyon 400 bin öğrenci ve 873 bin öğretmen, Karadeniz Ereğli'de ide 32.195 öğrenci, 1971 öğretmen için yeni eğitim öğretim yılı başladı. Eğitim yılının başlaması nedeniyle Karadeniz  Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz Atatürk Anıtı'na çelenk sunarak, saygı duruşunda bulundular.

Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen törene Karadeniz Ereğli'de görev yapan öğretmen ve öğrencilerde katıldı.  

Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen törenin ardından İlköğretim Haftası nedeniyle düzenlenen program Erdemir İlkokulu'nda devam etti.  

Karadeniz Ereğli'de 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı'nın başlaması nedeniyle Erdemir İlkokulu'nda resmi tören düzenlendi. Törenin sonunda, Karadeniz Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz ve öğretmenler  sembolik olarak ilk ders zilini çaldılar.  

"2 BİN ÖĞRENCİ OKULLU OLDU"

 Karadeniz Ereğli Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, Erdemir İlkokulu'nda düzenlenen törende yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından yaptığı konuşmada, bir milletin okur-yazar oranının ne kadar yüksek olursa, gelişme ve kalkınma düzeyinin de o kadar yüksek olacağını belirtti.

Karadeniz Ereğli'de eğitim öğretim yılının başlamasıyla  21 lise, 25 ortaokul, 22 ilkokul ve 66 köy okulunda (ilk ve ortaokul) 32bin 195 öğrenci ile 1971 öğrencinin eğitim ve öğretim yılına başladığını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü  Korkmaz konuşmasında şu görüşlere yer verdi;

"Okumuş ve aydın kişileri fazla olan bir millet, her alanda ilerler. Ülkemizin, cumhuriyetimizin geleceğini emanet ettiğimiz çocuklarımız ve gençlerimizin eğitimi bizim için hayati önem taşımaktadır. Asıl amacımız çocuklarımıza ve gençlerimize zamanın gerektirdiği bilgi donanımını kazandırıp onları içinde bulundukları zamanı anlayıp yorumlayabilecekleri bilgi düzeyine ulaştırmaktır. Öğrencilerimizin ilgi ve kabiliyetlerini geliştirerek, onlara gereli bilgi, beceri, davranış ve birlikte iş görme alışkanlığı kazandırmak suretiyle hayata hazırlamak ve toplumun mutluluğuna katkı sunacak bir meslek sahibi yapmak hedefimiz olmalıdır. Bütün bunların yanında millet bilincini yaşatabilmek için gençlerimize milli kültür ve değerlerimizi aktarmak başlıca görevimizdir.

 "HER ZAMAN EĞİTİMİN KALİTESİNİ ARTIRMA GAYRETİ İÇİNDE OLDUK, OLACAĞIZ"

Öğrenci, öğretmen, okul yönetimi ve veli arasında kurulacak sağlıklı bir iletişimin öğrencinin başarısını artıracağına işret eden Korkmaz konuşmasını şöyle devam etti:

"Kıymetli öğrenciler, geleceğin bilim adamları, doktorları, yönetici ve öğretmenleri sizler olacaksınız. Bu nedenle teknolojik gelişmelerden mutlaka yararlanmalı, kendinizi iyi yetiştirmeli, başka bir deyişle zamanı yakalamalısınız. Okuyan, araştıran, sorgulayan, sonuç alabilen, ülkesini seven bir insan olabilmek için sizleri yetiştirmek en büyük hedefimizdir.

 Karadeniz Ereğli'de eğitimin seviyesini daha yukarılara çıkarabilmek için elimizden gelen gayreti bundan sonra da göstereceğiz. Dün hep eğitim camiamızın, öğretmenlerimizin, öğrenci ve velilerimizin yanında olduk. Bugün de olmaya devam edeceğiz."

ERDEMİR İLKOKULU MD.YAŞAR CİĞER: "İLKÖĞRETİM TEMEL TAŞTIR"

Erdemir İlkokulu Müdürü Yaşar Ciğer de törende yaptığı konuşmada, eğitimin sağlam temeller üzerinde kurulmasında ve çocukların ileri yaşlardaki başarılarında ilköğretimin temel   taş olduğunu belirterek;  "çağımızda hem bilgi çok çeşitlendi, hem de ulaşılması çok kolay hale geldi. Hızla gelişen ve değişen bir dünyada yaşıyoruz. Teknoloji ve iletişimin gelişimini olumlu değerlendirip, olumsuzluklarından uzak kalabilmek iyi bir eğitimle mümkün olur. Gelecek eğitimle biçimlenecektir. İşte bugün öğrencilerimize eğitim kapılarını açıyoruz"

"SEMBOLİK İLK DERS ZİLİ ÇALINDI "

Konuşmaların ardından, öğrenciler tarafından hazırlanan halkoyunları gösterisi, şiir okunması ve benzeri etkinliklerle devam eden tören, Kaymakam Çay, Belediye Başkanı Uysal ve diğer protokol üyelerinin sembolik ders zilini çalmasıyla sona erdi.

" BAŞKAN UYSAL SU MATARALARINA DİKKAT ÇEKTİ"

 Çay, Uysal ve beraberindekiler, törenin ardından birinci sınıflarda devam eden derslere girerek, öğrenci ve öğretmenlere yeni eğitim yılında başarı dileklerinde bulundular.

Belediye Başkanı Uysal, bir sınıf ziyaretinde sıralarda duran su mataralarına dikkat çekerek, "bunların cam ve benzeri maddelerden şeffaf olması gerekli diye düşünüyorum. Zira renkli kapların içerisinde farklı içeceklerin de, cola ve benzeri, sınıfa sokulması mümkün olabilir" diye konuştu.

Törende, Karadeniz Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Ali Azar, Eğitim Gönüllüsü İbrahim İzmirlioğlu ve Okul Müdürleri ve öğrenciler katıldı. 








Haber : Değişim Medya Haber Merkezi

Abone Ol